Halkla İlişkiler ve İletişim Komisyonu-İzmir il Temsilcisi
Tesekkür: 80
172 Mesajina 430 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 112
Att Sempozyum davetiyesi
Bir yakınımız hastalandığında ya da bir trafik kazasına şahit olduğumuz da genellikle panikler ne yapacağımızı şaşırırız. Çok defa şahit olmuşuzdur: yaşadığı olayın şoku ile telefonu eline alıp 112 numarasını çeviremeyen ya da bulunduğu yeri ve adresi tarif edemeyenlere. Bir afet durumunda o kargaşa ve kaos ortamında gözlerimiz hep bize uzatılacak o yardım elini aramaktadır. O yardım eli ki elimizi sımsıkı tutacak ve bizi bulunduğumuz o acil durumdan çekip kurtaracak. Acil Servise getirdiğiniz yakınınıza ilk müdahaleyi yaparken size de güven verecek ve o geçmek bilmeyen sıkıntılı dakikalarda size ümit ışığı olacak.
İşte böylesine önemli bir mesleğin, yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide insanlara yardım etme ayrıcalığına sahip bir mesleğin fertleriyiz. Saniyelerin bile önemli olduğu acil durumlarda insanlara yardım edebilmek için çoğu zaman kendi yaşamlarını riske atan, herkesin paniklediği anda soğukkanlılığını muhafaza ederek yaşam kurtaran, bilinçsiz müdahalelerin önüne geçerek sakat kalmayı önleyen bir mesleğin fertleri. Yaşatmayı, insanlara en sıkıntılı anlarında yardım etmeyi ilke edinmiş bunu yaparken de belki kendi yakınlarımıza bile göstermekte zorlandığımız sabır ve tahammülü hasta yakınlarına göstererek yaşadığı sıkıntıyı, stresi mesleki olgunluğu içerisinde eriten kutsal bir mesleğin fertleri.
Mesleğimiz; insanların acil yardıma ihtiyaç duyduğu o sınırlı dakikalarda hızlı karar vererek doğru müdahaleyi etkin bir biçimde yapmayı gerektirmektedir. Bu nedenle Ülkemiz Acil Sağlık Sisteminin en önemli yapı taşlarından biri olan ve özellikle son yıllarda yeniden yapılanmakta olan sistemde, çalışan ve yetişmiş insan gücü bakımından ilk sırayı alan Acil Tıp Teknisyenleri için gelişen teknolojiye paralel olarak sürekli değişen ve güncellenen bilgileri takip etmek, bilgi, beceri ve motivasyonlarını her zaman üst seviye de tutmak bir zorunluluk arz etmektedir.
Sağlık Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzfaş ve bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin desteği ile Acil Tıp Teknisyenleri Derneği tarafından İzmir’de düzenlenecek olan 1.Acil Tıp Teknisyenliği Sempozyumu; sonuçları açısından sadece ülkemizin 81 ilinden katılacak olan acil tıp teknisyenlerine değil içerisinde yer aldığımız acil sağlık camiasına da büyük katkılar sağlayacaktır. Alanında uzman birçok konuşmacının olacağı ve bir bilgi şöleni içerisinde geçmesini ümit ettiğimiz sempozyumun ülkemiz insanına da uluslararası standartlarda acil sağlık hizmeti sunulmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
Sempozyuma katılımlarınız için, Kurtarılacak hayatlar adına teşekkür ederiz.
Yaşar GÖKBAYRAK
Sempozyum Başkanı
Acil Tıp Teknisyenleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı