PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 112 Istasyon Tipleri

everekli38
21/Jul/2008, 23:23
İstasyonlar verdikleri hizmete göre üç tipte kurulabilir. Bunlar;

* A Tipi İstasyon: 24 saat kesintisiz sadece ambulans hizmeti verilen, ihtiyaca göre birden fazla ekip ve ambulans bulundurulan, idari ve özlük hakları bakımından başhekimliğe bağlı ve kadrolu personeli olan istasyonlardır. (A) tipi istasyonların açılış ve kapanış işlemleri Bakanlığın onayı ile gerçekleştirilir. Bu istasyonlar;
1) Ekip içerisinde hekim bulunanlar (A1) tipi istasyon,
2) Ekip içerisinde hekim bulunmayanlar ise (A2) tipi istasyon olarak adlandırılır.

* B Tipi İstasyon: Birinci, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurum ve kuruluşları ile entegre olarak kesintisiz ambulans ve acil servis hizmeti verilen, kadrosu ve özlük hakları bakımından bünyesinde bulunduğu kuruma, ambulans hizmeti bakımından merkeze bağlı olan, ekip içerisinde hekim bulunan istasyonlardır. Bu istasyonlar;
1) Hastane acil servisi ile entegre olanlar (B1) tipi istasyon,
2) Birinci basamak sağlık kuruluşları ile entegre olanlar ise (B2) tipi istasyon olarak adlandırılır.

* C Tipi İstasyon: İhtiyaca göre günün belirlenen saatlerinde sadece ambulans hizmeti verilen, idari ve özlük hakları bakımından başhekimliğe bağlı acil sağlık istasyonlarıdır."

att_1986
23/Jul/2008, 23:50
emeğinbe sağlık ahmet bakanlığın tariflediği istasyon tipleri bunlar bide hala ne olduğu belli olmayan onlarca istasyon var adı bile olmayan inşallah en kısa sürede o sorunlarda çözülecek ben resmi olarak a1 görünen uyduruk bi yazıyla entegre edilmiş hem att hem paramedic hem doktoru olan bi istasyonda çalışıyorum ne olduğumuz bile belli değil ama her ilin sorunlu istasyonlarının sorunları çözülmeye çalışılıyor en kısa süredede çözülmek zorunda aile hekimliği gelen illerde kimin nerde olduğu belli olmak zorunda oluyor artık

sesamos
17/Sep/2008, 03:27
peki aile hekimliğinden sonra ne olacak bana göre o zamanda çözülecek gibi gelmiyo neden derseniz
batı neyse ama düşünün doğuda kırsal bir alanda o hekim o yardımcı personel ne yapacak 112 kimle çalışacak vakayla 5- 10 dk ulaşamayacaklar hastane mesafesi saatler süren yerler var bunlar ne olacak valla çook merak ediyorum.