PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : eğitim

att_özlem
03/Aug/2008, 16:45
att eğitimi çok önemli değilmi çünkü biz attlerin görevi o kadarda kolay değil peki neden eğitimimize yeterince önem vermiyorlar biz sağlık meslek lisesinde okuyoruz yeterince uygulama yapacak malzeme bulamıyoruz aletleri yeterince göremiyoruzz derslerimiz hep görsell yani tüm konuları sadece görsel olarak görüyoruz uygulama yapamıyoruzz özellikle bu sene farmakoloji dersini alamadık teorik olarak bildiklerimizi bile uygulama yapmadığımız için unutuyoruzz bizden büyüklerimiz üniversiteye gittikleri zaman bize söylüyorlar biz 4 sene boyunca hiç bişey öğrenmemişiz diyolar peki üniversiteye gidemeyenler ne olacak bu konunun çok ciddi bir konu olduğunu düşünüyorum ve lütfen sizden yorum bekliyorum

seco
03/Aug/2008, 23:33
Çok haklıısn Özlem.Bizler bu konuda çok şansızdık özellikle.Belirlenemeyen bir müfredatla okutulduk.Ne öğrendiğimizi bizler bile anlayamadan mezun olduk.Mezun arkadaşlarımız sürekli kendilerini güncellemek zorundalar ki acil sağlık sisteminde herşey aynı kalmıyor zaten.Bu yıl Şubat ayında bir görevlendirme de yer aldım SAğlık Meslek Liselerin ATT programlarının Müfredatını belirlemek üzere.HEnüz tam oturtulmuş değil yanlış bilmiyorsam 2010 yılında esas belirlenen müfredatla okutulmaya başlanacak bizim bölüm,yani sizden sonrakiler çok şanslı olacaklar.Sana abla olarak tavsiyem herşeyi merakla takip etmen.Stajlarda öğrendiklerin çok önemli.Stajyerken aşırı merakım yüüznden çok fırça yerdim ama öğrenmem gerekenleri öğrenirdim yinede yetmiyordu..Mezuniyet sonrası sürekli mesleki kitapları okumalısın ve düzenlenen eğitim,kongre,sempozyum ne varsa katılmanılısın..Derneğimiz bu konuda çok aktif çok şükür ki.Eğitime çok önem veriyoruz dernek olarak..

att_mehbare
06/Aug/2008, 12:38
Evet arkadaşım çok haklısın ama tek eksiğimiz malzeme olmaması değil. Biz bu yıl farmakoloji görmedik evet ama stajımızı da hastane de yapamayabiliriz. Mevcudumuza göre çevremizdeki hastana sayısı yeterli değil bu nedenle sağlık ocağında staj yapmak zorundayız. .Bize biraz uzak mesafede olan hastaneler bizi kabul etse biz gideriz ama dediğin gibi bizimle kim ilgilenecek. Sonuçta biz açıkta da kalabiliriz. Mesleğimiz gerçekten çok önemli ve çok pratik isteyen bir meslek. Bizim en iyi eğitimi alarak mezun olmamız gerek bu sadece teorik derslerle olmaz. Çünkü bizim işimiz insanlar üzerine en ufak bir hata bir hayata mal olabilir. Evet senin de söylediğin gibi biz bu yıl farmakoloji dersini çok iyi alamadık. Yani Allah korusun bir kişiye yanlış bir ilaç verirsek. Tabi ki staj yaparken yanımızda bir büyüğümüz oluyor. Ama belli olmaz dalgınlıkla koysak fark edilmese. Özetle biz ATTyiz ambulansta staj yapmadan veya ilaçları bilmeden nasıl işimizi yapacağız.

sewgi
08/Aug/2008, 11:20
ben de özlem ablayla aynı okuldayım ama ben 2.sınıfa geçtim.biz çoğu dersi uygulamalı olarak görmek zorundayız fakat okulumuzda bu imkanlar olamadığı için bunu gerçekleştiremiyoruz.ayrıca bu yılki 2.sınıflar farmakoloji dersi görmediler.yani branşı olmayan bir öğretmeni verdiler derse.tabiki bilmediği için herkeze 100 verdeğini sanıyorum.bize bu yıl ingilizce dersine edebiyat öğretmenini verdiler ve bize hiç bişe öğretemedi zaten kendi dersinde de bişe öğretemiyodu ki onda öğretsin ama ben üniversite yada mastırımı yurt dışında yapmak istiyorum öle bir imkanım olursa şimdi ingilizceden bişe bilmiyoruz nasıl olacak?yani ben de bu yıl çok korkuyorum sağlık derslerimize branşı olmayan bi öğretmen girer diye.ya insan ne kadar okursa çalışırsa birinin anlatmasıyla daha iyi anlıyor.biz 1 üst sınıflardan sağlık dersleri kitaplarıı aldık yazın çalışmak için ama çalışamıyoruz çünkü anlamıyoruz ki. yani şimdi ne olacak?

sewgi
09/Aug/2008, 16:22
neden kimse bişe yazmıo söleyin sizin okullarınızda böle şeyler oluomuydu ya da oluyo mu

att_özlem
09/Aug/2008, 18:59
ewet bu konuyu açtığımdan beri fazla yorum göremiyorum bu konunun önemli olduğunun farkında değilmisiniz bizim sizin desteğinize ihtiyacımız var neden bizi bu durumla yalnız başımıza bırakıyorsunuz sizde yardımcı olmassanız bize kim destek çıkacak bizim neler yapmamız konusunda neden fikir vermiyorsunuz biz sizden yardım bekliyoruz eğitimimizi iyi alamazsak biz nasıl hayat kurtaracağızz???

sewgi
09/Aug/2008, 21:11
ya evt kimsenin umurunda deiliz heralde ben de seviniyodum ne güzel bi site işte diye

att_mustafa
09/Aug/2008, 23:36
Arkadaslarım Öncelıkle BAsıt bır konu degıl onu soylemek ısterım aksıne egıtım ıs hayatında anlatılmaz bır yere sahıptır egtım yanlız basına bı sey ifade etmiyor,elbette yanında pratik yapmak gerekiyor saha da uygulamak gerekiyor biz iş hayatındakıler bile takip etmekte güclük çektigimiz konular var ama bunun öncelikle okullara kadar indirgenmesi gerekiyor . ATTDER bu konu hakında elbette bazı calısmalar yapmıs ve hala uzerınde degerlendırme yapmaktadır takıp edebıldıgım kadar ı ıle dernek başkanımız Sayın Yaşar GÖKBAYRAK ve Genel sekreterimiz Sayın Tolga ÜNSEL arkadaslarımız Bir yerel tv kanalında ATT lerin gerek Calisma alani Gerekse Egitim alaninda Pek Cok zorluk ve yetersizlikle mucadele etigini belirten GÖKBAYRAK Ayrica Yetkililerin bu konu hakında duyarsızlıklarını dıle getırırken Her Kesi İş basına cagırdı http://video.google.com/videoplay?docid=3016790051219772163&hl=tr linkinde sozu gecen konusma mevcuttur. Ayrıca her seyı yetkılerden beklemeyelım onlar vermıyorsa bız ısteyelım sesımızı duyuralım fırsat buldukca Ögrenci arkadaslarim kac yillik çalisan biri olarak hala bilgiye acim sızdende aynısını beklerım hep arastırın hep daha ıyısıne bakın hep ogrenın her sey sızın elınızde Hepinize Basarılar...

att_ekrem
10/Aug/2008, 00:45
küçük yerlerde okuyanlar için bu sorunlar hep vardır, benimde vardı. aynı koşullardan geçerek mezun olduk diyebilirim. kendini geliştirmenin ilk bsamağı yaz stajını mümkünatın varsa büyük bir ilde ii bi hastanenin aciinlde yapmanı tavsiye edebilirim. herşey okulda öğrenilmiyor bunun için de iyi bi uygulama yapabileceğin bi hastanede stajını yapmandır. gerekirse okul bittikden sonra ücretsiz hastanelerde staj yapma olasığın mümkün.. ben hazırım demeden de çalışma hayatına başlamamanı tavsiye ederim. başarılar dilerim...!

ATT_NRGL
10/Aug/2008, 01:18
izmir gibi büyük illerde sağlık meslek lisesi okuma fırsatı olmayan, acil tıp teknisyeni bölümü öğrenci ve arkadaşların, en

büyük sıkıntılarından birisi de bu sanırım. Okurken dahi , staj alanlarında gerçek çalışma ve kendilerini geliştirme alanları olan

acil servis ve 112 istasyonlarında çalışmıyor olmaları , mezuniyet sonrası kendilerinde güvensizlik ve işlerine, en önemliside

mesleklerine olan güvenlerinin azalmasına sebeb olmakta...bu gibi arkadaşların ekrem arkadaşımızın dediği gibi büyük illerde

staj yapma alanı geniş olan hastaneleri tercih etmeleri, gerekirse yaz stajlarını bir ay değilde gönüllülük esasıyla daha uzun

tutmaları onların faydalarına olacaktır.

seco
10/Aug/2008, 01:21
Canlarım bu konu açılalı 6 gün olmuş henüz.Eee hepimiz çalışan insanlarız.Her zaman fırsat yaratamıyoruz nete girmek için..Bizi önemsemiyorlar demenize üzüldüm. 2 yılda nerelerden nerelere gelmişiz dernek sayesinde..Siz öğrenciler ve mezunlar için çalışılıyor gördüğünüz gibi..Birşey yapılmıyor,önemsenmiyor dememeniz lazım..

Osman Nuri KUNDAKÇI
11/Aug/2008, 11:38
Bu üç kardeşimizde Hatay dan yazıyorlar zaten özlem ve mehpare ile görüştüm. Bütün söylediklerinizde haklısınız kızlar fakat gerçekten çok yol aldık bizler okurken sizlerin elinizde olan imkanların bir çoğu yoktu haa şunu da söyleyim inşallah yeni eğitim öğretim yılında gerekli bağlantıları kurup okulunuza gelmeyi planlıyoruz. zaten sizlerle de yüzyüze bu konuları tartıştık inşallah okulunuzda diğer arkdaşlarınızla da bu konuları da tartışcağız herşey güzel olcak inşallah.

sewgi
21/Aug/2008, 12:09
Yadıklarınız için teşekkür ederim evt ben de istiyorum büyük bi ilde staj yapmak inş. Mümkün olur bu

att_1986
21/Aug/2008, 12:35
inşallah sewgi bende küçük bi ilden mezunum ama tek avantajımız staj alanlarımız yeterli geliyordu çünkü az kişiydik okulun elindeki eğitim malzemeleri çok güzeldi bi kaç hocamız hiç bi eğitimi kaçırmazdı sürekli en güncel temel bilgileri taşırlardı bize sürekli tatbikatlar düzenlenirdi itfaiyeyle polisle organize büyük şeyler yapılırdı hocalarınızdan taleb edebilirsiniz bunları eğer bunlar yapılmıyorsa siz teşvik edebilirsiniz onları buna ama bence yaz stajları çok önemli iyi bir staj yeri çok şey katıyor insana bende farklı bi ilde yaptıkm yaz stajımı büyük bi hastanenin acilinde çokta az kişiydik ve sürekli vakadan başımızı kaldıramıyorduk ama staj yerini ii seçmek gerekiyor bence en güzeli büyük hastanelere bağlı entegre 112 ler derneğimiz eğitim konusunda gerçekten çok hassas bişileri okulda alıyorsun tabi ama üstüne bişi koymadan bilgileri güncellemeden kesinlikle olmuyor çünkü bi dönem sonra güncellemezsen silinmeye başlıyor konular onun için heran herşeyin değiştiği bir meslekte kendimizi güncel tutmak zorundayız şartlar ne olursa olsun biraz zorlamak hiç bişey kaybettirmiyor insana

tiryakinim_112
16/Sep/2008, 10:45
EğiTiM şaRT:)