everekli38
23/Oct/2008, 13:19
Ortaya çıkan bir malware, dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’taki kullanıcıları tehdit ediyor.
http://www.photoshopuzmani.com/wp-content/uploads/2008/10/facebook2.jpg
Bir güvenlik şirketi olan F-Secure, geçtiğimiz günlerde Facebook kullanıcılarını yeni bir malware konusunda uyardı. Yeni malware, ücretsiz video sunduğunu iddia eden ve Facebook‘ta yer alan bazı sahte sayfalardan Windows sistemlerine bulaşıyor.
F-Secure, bu malware’den etkilenen kullanıcıların hesabından arkadaş listesinde bulunan kişilere güya YouTube‘ta bulunan bir video linki gönderiliyor.
Bu linkte tıklanmasıyla da kullanıcılar, Windows’u taramadan geçiren üçüncü bir siteye yönlendiriliyor ve ardından Flash‘ın güncel bir sürümünün indirilmesi isteniyor.
Elbette Flash’ın güncel sürümünü sistemlerine indirmeye çalışan kullanıcılar, böylelikle malware’yi sistemlerine bulaştırmış oluyor.
Kaynak:chip.com.tr
Bu tehdit maillerimize gelen facebook maillerinin içinde oluyor ve SİZE ÖNERİM FACEBOOKU SİZE GELEN MAİLDEN DEĞİLDE WWW.FACEBOOK.COM DAN ACINIZ....
http://www.photoshopuzmani.com/wp-content/uploads/2008/10/facebook2.jpg
Bir güvenlik şirketi olan F-Secure, geçtiğimiz günlerde Facebook kullanıcılarını yeni bir malware konusunda uyardı. Yeni malware, ücretsiz video sunduğunu iddia eden ve Facebook‘ta yer alan bazı sahte sayfalardan Windows sistemlerine bulaşıyor.
F-Secure, bu malware’den etkilenen kullanıcıların hesabından arkadaş listesinde bulunan kişilere güya YouTube‘ta bulunan bir video linki gönderiliyor.
Bu linkte tıklanmasıyla da kullanıcılar, Windows’u taramadan geçiren üçüncü bir siteye yönlendiriliyor ve ardından Flash‘ın güncel bir sürümünün indirilmesi isteniyor.
Elbette Flash’ın güncel sürümünü sistemlerine indirmeye çalışan kullanıcılar, böylelikle malware’yi sistemlerine bulaştırmış oluyor.
Kaynak:chip.com.tr
Bu tehdit maillerimize gelen facebook maillerinin içinde oluyor ve SİZE ÖNERİM FACEBOOKU SİZE GELEN MAİLDEN DEĞİLDE WWW.FACEBOOK.COM DAN ACINIZ....